Kunstenaars (digitale expositie)

CuMaWo heeft als doel om kunstenaars podia te geven voor hun kunsten. Zowel door exposities in Markant (Wouw) als in het Roosendaalse Stadskantoor. En nu is er ook de mogelijkheid om via de website van CuMaWo in contact te komen met het werk van kunstenaars.

Met een drietal afbeeldingen en een kleine beschrijving van de eigen werken presenteren de kunstenaars zich hieronder aan u! Drukt u op een van de foto’s van de werken van de kunstenaar, dan opent automatisch de website van de kunstenaar!

Bent u zelf geïnteresseerd om met uw werken in het artistieke overzicht te staan, neem dan contact op per mail (info@cumawo.nl). Voorzie de mail van 3 foto’s, een tekst (max. 100 woorden) en het type kunst wat u maakt. Dan nemen wij u graag op in het overzicht.

De kunstenaars staan op alfabetische volgorde van de achternamen.

 

Nathalie Doolaard ( Objecten in haakwerk )

Mijn stukken, waaronder lampen en decoratieve objecten, zijn uitgevoerd in haakwerk. Door toepassing van diverse materialen en technieken zijn mijn objecten kleurrijk, apart en ook duurzaam. Ik werk graag met katoen in heldere kleuren maar ook raffia en zelfs nylondraad. De verlichting geeft een toegevoegde waarde aan het haakwerk, ik vind het leuk om zo een kunstzinnig object te maken wat daarbij ook nog bruikbaar is als lamp. Alle objecten zijn abstract en figuratief. De technische kant van het werk vind ik erg leuk, en de positieve reacties.

Jenny van Herwijnen-Schepers (Atelier JES)

Mijn werk is te omschrijven als realistisch tot magisch-realistisch met een humoristische ondertoon. Met verborgen verwijzingen en woordspelingen tracht ik een
glimlach te leggen over tragiek.

Het op doek brengen van gedachten en het combineren van oude gebruiksvoorwerpen tot en met het hedendaags afval, het verzamelen en net zo lang samenstellen
daarvan, tot er een schilderij ontstaat dat zijn eigen verhaal gaat vertellen, dat is de wereld waarin ik mij dagelijks begeef.

Mijn werk is regelmatig te zien geweest op exposities o.a. in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Delft, Eindhoven, Aalsmeer, Dordrecht en Wassenaar.

Yvonne van Oers  (Viltatelier de Vonnevilterij)

Alles wat ik de afgelopen jaren aan creatieve werkvormen heb gedaan, kan ik gebruiken bij het vilten. Of het nu tekenen, schilderen, beeldhouwen of schrijven is, met vilten krijgt het een nieuwe dimensie en komt het samen. Portretschilderen met wol, schrijven van een vilten muurgedicht, boetseren van een torso. Ik hou van het ambachtelijke van vilten, de
veelzijdigheid van het materiaal en de eigenzinnigheid er van. Hierdoor daagt het uit tot experiment.

Naast viltkunst maak ik Draagbaar Vilt, zoals kleding, tassen, sloffen, sjaals en sieraden. En maak ik vilt voor binnen en buiten: Warm Wonen met Vilt, zoals kussen, gordijnen, kleden, vogelhuisjes, vazen en windlichten.

Wilt u ook in onze digitale expositie opgenomen worden? Dat kan eenvoudig door en e-mail te sturen aan info@cumawo.nl